SDH Velké Meziříčí

založeno 1871

Hasičky jsou vícemistryně ČR v CTIF

5.11.2023

 

V sobotu  30.9.  se uskutečnil ve Dvoře Králové nad Labem 14. ročník Mistrovství ČR v klasických disciplínách CTIF. Na toto mistrovství se přihlásilo celkem 21 družstev z toho 7 družstev ze zahraničí a to z Polska, Slovenska a Slovinska. Zároveň s družstvem ze Slovinska přijeli i tři rozhodčí. Mistrovství bylo zahájeno státní hymnou a proslovy hostů.

   Požární útok se prováděl na čtyřech stavech a štafeta 8 x 50 m ve dvou drahách, kde soutěžící museli překonat 60 cm vysokou kladinu bez náběhů a 6m dlouhou, pak 150 cm vysokou bariéru a nakonec 8 m dlouhou rouru do které závodník skáče po hlavě a to v plné výzbroji.

   Naše družstvo žen SDH Velké Meziříčí ve složení: Lucie Strumienská, Šárka Lázničková, Jana Rabová, Zdena Pospíšilová, Zdena Tribulová, Marcela Matulová, Veronika Sedláková, Kateřina Smejkalová a Hana Zlochová přijelo bojovat o co nejlepší umístění. První pokus na požárním útoku se sice moc nepovedl, kde dostaly 10 trestných bodů. Štafeta byla sice o 4 sekundy rychlejší než na naší domácí soutěži, ale i tak to nestačilo na první místo. Ve druhém pokusu si holky udělaly osobní rekord, když  zaběhly  útok za 47,67 s.  Tento čas jim dal  impuls a na štafetě si zaběhly další osobák v čase 73,95. Po součtu všech časů to vyšlo sice na druhé místo  ale o to větší byla radost při vyhlášení celorepublikové LIGY CTIF s mezinárodní účastí, kde získaly  1.místo bez rozdílů věkových bodů.

   Chtěl bych poděkovat celému družstvu za úspěšně ukončenou letošní sportovní sezónu. Příští rok je kvalifikační na Olympiádu 2025 do Německa a tak jim přeji do příštího roku minimálně stejné výsledky jako v tom letošním.

 

Trenér a starosta SDH Kratochvíl Stanislav